Saturday, 13th of August 2022 Contact us on - info@srilanka-portalen.se

Företagsresa till Dubai- Där modern lyx möter arabisk mystik

Planerar ni en företagsresa för t.ex. konferens, kickoff , teambuilding eller annat för ditt företag?
Låt Travelresearch hjälpa er. Ta med ditt företag till staden där allt kan beskrivas i superlativ och där det mesta är lite lyxigare, större och modernare, där de glänsande skyskraporna möter öknens mystik, men där ni även får chansen att uppleva gammal traditionell arabisk historia a´la tusen och en natt. Dubai är staden där allt är möjligt.

Varför Dubai?

När ideen blivit allvar och beslutet är fattat om att göra en företagsresa är nästa fråga , Vilken destination? Och hur ska det gå till? Och hur tar vi fram den röda tråden för arrangemanget?

Oavsett om det är en konferensresa, kickoff eller annan affärsresa bör det vara en destination som inte ligger alltför långt bort, en destination som har de faciliteter som krävs för resans förutsättningar samt att det ska finnas aktiviteter som någorlunda passar alla smaker och som passar företagets ambition och profil.

Överraska med Dubai och ingen kommer att åka därifrån besviken. Dubai är en av världens mest moderna städer och som har något för alla smaker och som är lättillgängligt. Klimatet är varmt året runt, det ligger i samma tidszon som Sverige, det går direktflyg (ca 6h) och staden är fullspäckad med aktiviteter och äventyr som kommer göra det svårt att avgränsa programmet. Hyr exempelvis en lyxig yacht för en kväll och se Dubai sky line från havet, rid på kameler i öknen, åk skidor inomhus, kör “dune bashing” i läckra Jeepar, shoppa i världens största shoppingcenter eller åk på häftiga båtturer längs Omans kust på kristallklara fjordar bara några timmar från Dubai. Listan är oändlig och allt kan med planering kombineras med ett konferens schema eller annat efter önskemål.

skylinepalm

Att resa med Travelresearch

Travelresearch hjälper till med alla delar i processen från ide till genomfört arrangemang

  • Kostnadsfri konsultation för att ta fram/identifiera röd tråd och tema för resan anpassad för företagets behov,målsättningar och budget. Förena nytta med nöje på bästa sätt enligt gällande regelverk.
  • Detaljerat och avvägt reseförslag med aktiviteter och arbets inslag enligt överenskommet tema och budget.
  • Medföljande reseledare,koordinator, konferensvärd, moderator eller guide efter behov och överenskommelse.
  • Tillgång till Travelresearch breda kontaktnät och kompetens inom resor, ledning och inspiration.
  • Travelresearch kan ordna med alla tänkbara arrangemang för speciella nischer och önskemål, Ingenting är omöjligt. Listan på vad som kan arrangeras är lång.

 

business-3268751_1920plan

 

Förslag på aktiviteter i Dubai

Alla föreslagna aktiviteter nedan är valda för att kunna kombineras med workshops, conferencing  eller annat efter behov.

Yacht Cruising:
Gör något annorlunda och exklusivt och ta med företaget ut på en lyxyacht. Travelresearch har tillgång till  3 olika storlekar på yachten , 55, 75 & 80 feet, som anpassas efter antal passagerare. Dagen eller eftermiddagen spenderas till havs där Dubai skyline kan avnjutas till ett glas bubbel. Blicka ut över Burj Al Arab, världens enda 7* hotel, snorkla bland koraller eller ta en simtur i skymningen. Vi kan arrangera teman, mat och underhållning osv efter önskemål.

 

Ökensafari VIP:
Ta med företaget på ett spännande ökenäventyr bland sanddyner och kameler i VIP stil. Upphämtning på eftermiddagen sker med lyxiga Jeepar som tar er till mitten av öken för ett exklusivt safari.

Efter en fartfylld tur i öknen där ni glider upp och ner för sanddyner (dune bashing) stannar ni vid campet där kvällen spenderas. Röda mattan välkomnar in till campet där det blir en kväll i arabiskt tecken.  Det bjuds på arabisk underhållning i form av eldshower och magdans medan det serveras en  5* barbecue. Möjlighet finn även för ridning på kameler och hästar samt att få göra fina hennatatueringar. När kvällen är slut kör samma Jeepar tillbaka till hotellet. Då denna aktivitet börjar på eftermiddagen kan den enkelt kombineras med andra jobbrelaterade aktiviteter på förmiddagen.

Burj Khalifa, Dubai Mall & Dubai Fountain show:

6Ingen bör lämna Dubai utan att besöka dessa 3 ställen som alla ligger inom nära räckhåll från varandra. Spendera eftermiddagen med att besöka Dubai Mall som är världens största shoppingcenter med hela 1200 butiker. Där inne ligger även världens största akvarium med 10 miljoner liter vatten där hajar och andra fiskar simmar runt.

Utanför Dubai Mall ligger en av Dubais populäraste sevärdheter, “Dubai Fountain” som är världens största “fontän-show”. Vattnet sprutar 150 m rakt upp i luften till pampig musik med olika ljussättningar. Showen visas varje halvtimme från kl 18.00 varje dag.

Samtidigt visas en ljusshow på fasaden av världens högsta byggnad; Burj Khalifa som är 828m hög och har 164 våningar. Ta med företaget upp till våning 125 & 148 som är öppna för allmänheten, 456 respektive 555 m över marken. Panoramautsikten över Dubai är oslagbar.

 

Dubai Brunch:

Gör en ordentlig Kick off för er resa och boka en av Dubais berömda bruncher. Det serveras mat från alla världens hörn, bubbel som flödar i en stad där allt är storslaget och exklusivt, vad kan gå fel?Normalt brukar en brunch infalla på helgen en lördag eller söndag, men inte i Dubai. Här kör man igång helgen redan på fredag förmiddag då fredagar är en ledig dag för de flesta. Det finns bruncher i alla stilar, smaker och prisklasser. Styr mot en mer ”affärsmässig brunch” med fokus på mat och viktiga samtal, eller sparka av er skorna och slå klackarna i taket till en ”party brunch” där du inte vet om det är natt eller dag när brunchen är slut. Oavsett kommer det att bli ett minne för livet.

 

Boendemöjligheter:

Det finns oändligt många hotell i denna fantastiska stad. Allt från världens högsta hotell som är 79 våningar högt, eller hotellet som är beläget i världens högsta byggnad Burj Khalifa. Ni kanske vill bo i världens enda 7* hotell;  Burj Al Arab eller helt enkelt bo ute på den konstgjorda ön The Palm? Smakar det så kostar det, men det är inget tvivel om att man får valuta för pengarna. I denna stad vet dom allt om service och kvalité och ibland är det värt att betala lite extra för att få den ultimata upplevelsen.

8

 

 

© 2022 - sri lanka-portalen