Thursday, 19th of May 2022 Contact us on - info@srilanka-portalen.se

Resor till Maldiverna med Travelreserch- kombinera med Sri Lanka

Maldiverna, där verkligheten överträffar fotografierna;, 1200 korallöar i 26 atoller; mer än en exotisk och lyxig relax; mångfald av vattensporter och med exklusiva unika boenden och 5* dining.

I huvudet på Travel Research; Maldiverna, ett resmål som kräver det lilla extra av arrangören; detaljer som gör skillnad för den perfekta resan.

Kombinera resan med Sri Lanka, ett genuint paradis med djurliv, regnskogar, naturparker och exotiska stränder och med mångtusenårig kultur och sjudande puls; en unik variation som är svår att finna någon annanstans. Med Maldiverna och Sri lanka i kombination är äventyret komplett. 2 paradis i ett!

Maldiverna med en verklighet som visuellt överträffar fotografierna.

När man flyger över denna unika övärld förstår man hur den uppstått; ur vulkaniska aktivitet. Man ser turkost skimrande undervattenkratrar täckta av koraller vid sidan av vitt skimrande korallöar som nått ovan vattenytan, som mest 1,5m.

maldives10

De ca 1200 korallöarna finns i 26 atoller (ögrupper). Transporter mellan öar inom en atoll sker med “speed boat” eller färjor, (men vill du besöka en annan atoll sker transporten med sjöflygplan eller inrikesflyg på grund av de stora avstånden.)
Ca 200 av öarna är bebodda. Några är lokal-öar där lokala den befolkningen bor och där du även kan hitta ett visst utbud av budgetboenden. De flesta öar är dock resort där standarden men också kostnaderna är höga. Servicegraden är därav generellt mycket hög.
Kännetecknande för Maldiverna är de kritvita stränderna med svajande palmer omringat av turkost skimrande och kristallklart vatten. Den sanna bilden för en perfekt honeymoon. Maldiverna är så vackert och exotiskt som man föreställer sig, bilderna ljuger inte!

8maldives2

Den vanligaste sättet att bo är i en strandvilla, ofta med egen liten strand, ibland med egen pool. De flesta öarna har även villor ute i vattnet och som ger den karakteristiska bilden av Maldiverna. Att bo i en i en vattenvilla är populärt men också dyrt.
Öarna är oftast små men rymmer ändå många små hus.  Husen är uppförda på ett sätt så att det exotiska inte går förlorat utan byggnaderna smälter väl in i naturen.

111

Var man än befinner sig på Maldiverna är det lite av ett Mecka för dykning och snorkling med sin mångfald av fiskar,koraller och klart vatten.

Maldiverna är förmodligen ett av de sista äkta paradisen och kommer att bestå så med den varsamma exploateringen man gör på öarna. Den stora faran ligger i klimatförändringar som kan få havsnivån att stiga. Högsta nivån är idag 1,5 m över havet vilket inte är mycket. I de sämre scenariot av klimatförändringar kommer Maldiverna att försvinna.

editedmaldives3

 I huvudet på Travel Research

Travel Research på Sri Lanka:

Travel research  har under flera år haft Srilanka som huvud destination. Vår övergripande strategi är att vara genuint lokala, lite av “stigfinnare” med ett starkt nätverk. Detta för att kunna erbjuda det ”Mesta av det bästa” i en skräddarsydd rundresa för individuella smaker, intressen och ekonomiska förutsättningar.
För alla våra erbjudanden använder vi utvalda entreprenörer, företag och organisationer som hjälper till att producera våra resor. Vi finns alltid i mitten, som spindeln i ett spindelnät, på en spelplan som är i ständig utveckling.

DSC_0780 DSC_0204 (2)

Travel Research på Maldiverna:

Förutsättningarna för en bra resa på Maldiverna är annorlunda än för Sri Lanka,  det är andra faktorer som spelar in. Förväntningarna  på det “exotiska” Maldiverna är skyhöga och det är en utmaning att matcha en verklighet som visuellt överträffar fotografiet, det blir lite av “lagt kort ligger” när väl valet av ögrupp och resort är gjort. I produktionen av en rundresa på Sri Lanka ligger fokus mer på att att pricka in resenärers förväntningar på boende, mat och aktiviteter, och flexibiliteten under resan är stor. På Maldiverna blir detaljerna viktigare.

412

Öarna skiljer sig och avstånden mellan öarna är stora och transporter mellan dessa kan bara ske arrangerat och kan ibland kosta mer än själva hotellkostnaden i sig.
Genomgående för Maldiverna är att kostnaderna är höga men varierar också kraftigt. Utan lokalkännedom och rätt kontakter på plats varierar ”valuta för pengarna” ännu mer.
Det blir extra viktigt hur och var boendet är på stranden alternativt i en vattenvilla, vad man vill äta för mat med variation, vilka vattensporter man vill göra med spets, barn vänligheten, tillgång av strandbarer och underhållning, tillgång till gymanläggningar och andra sportfaciliteter.

En rad faktorer kommer eller kan styra valet av resort och ö för de som vill ha alla detaljer på plats. Dessa detaljer är svåra att pricka in utan lokal hjälp.
De flesta arrangörer som erbjuder Maldiverna som resedestination har en eller några öar som alternativ av totalt ca 200 st.

29

Lokal partner, ett aktivt val: Travel Research har  valt att samarbeta med en av de bästa lokala reseföretagen på Maldiverna för att kunna kombinera det” mesta av det bästa” som övärlden har att erbjuda, och matcha de högst ställda förväntningarna av Maldiverna. Inte minst till rätt kostnad för att ge valuta för pengarna.
En bra lokal partner har direkta kontakter, detaljkunskaper och relationer till de olika resorten och därmed också det bästa förhandlingsläget.
När vi själva reser ställer vi höga krav på känslan i helheten av boende, personalens engagemang, variation och kvalite på mat och upplägg på aktiviteter, även om vi själva tillhör det “nöjda slaget”. På en lugn sol- semester blir miljön i och runt boendet extra viktigt liksom maten.
Med detaljkunskaper och lokala kontakter går det att matcha detaljer och pris efter önskemål som gör att inte bara den synbara verkligheten, utan också eftersmaken av resan matchar eller överträffar fotografiet , vilket också är Travel Research ambition.

Sri Lanka, gör resan till ett komplett äventyr

Sri Lanka som ofta kallas pärlan i indiska oceanen är ett genuint och storslaget paradis med djurliv, regnskogar, naturparker, exotiska och oexploaterade stränder och mångtusenårig kultur.  Landet som är till storlek som litauen har en unik variation som är svår att finna någon annanstans. Det finns något för alla smaker, intressen och åldrar. Att endast besöka ett eller två ställen i landet kommer att ge en missvisande bild, Sri Lanka måste upplevas som en helhet.

DSC_0851 DSC_0603_2

Att uppleva det verkliga Sri Lanka görs bäst i en skräddarsydd rundresa där resenären efter  egna önskemål adderar olika upplevelser och inslag på resan. Även om avstånden inte är stora på kartan måste resrutten planeras noga då restiden annars kan bli lång och du spiller onödig tid på vägarna. Resorna arrangeras med fordon efter antal resenärer med privat-chaufför som alla talar engelska. Chaufförerna brukar bli enormt uppskattade då de blir lite som en “vän på resan” som guidar och hjälper till med allt som resenärerna kan tänkas behöva hjälp med. Det finns en anledning varför srilankaner kallas för “det leende folket”, deras vänliga ansikten och välvilja lyser igenom landet på många sätt.

Tea Plukers - 000909eeeeeeee

De flesta som gör en skräddarsydd rundresa smakar på lite av varje, lite av det bästa med en blandning av kultur, natur, djurliv och äventyr och avslutar ofta med relax på stranden.
Det ligger även i tiden att kombinera resor runt resenärers intressen vilket med fördel går att göra på Sri Lanka. Du kan exempelvis addera:

  • Fågelskådning: Sri Lanka är landet för den sanna fågelskådaren där du kan hitta många endemiska arter. Kombinera med andra naturupplevelser och fotografering. (Kan arrangeras med special guide i parkerna).
  • Fiske: Havet utanför kusten är full av fisk. Det finns allt från lagoon fishing till deep sea fishing.
  • Ridning: Hyr häst som inslag på resan under några dagar och se landet från hästryggen.
  • Matlagning: Sri Lanka är känd för sin “rice & curry” i alla dess former vilket kräver en speciell kokteknik. Låt matlagning bli ett kul inslag på resan tillsamans med de lokala invånarna på landsbygden.
  • Vandring: Landets vackra landskap som utgörs av teplantage, höga berg, regnskog och vattenfall ger perfekta förutsättningar för vandringar av olika slag. Kombinera med exempelvis tältning och olika safaris.
  • Ayurveda och yoga: Sri Lanka är även känd för sina ayurvediska behandlingar och läkekonst som utövas för att balansera kroppens energier samt för att bygga upp hälsan. Krydda din resa med ayurvediska behandlingar och yoga som utgör en perfekt kombinaion. Det finns en mångfald av resorts som utövar denna kombination.
  • Äventyr och sport: Är du äventyrslysten har landet ett flertal aktiviteter som får adrenalinet att öka. Kitesurf, surf, dykning, zip lining, absailing, canyoning och mountainbiking är exempel på aktiviteter som kan utövas på ett flertal ställen i landet.

surfupsailing2

För mer information, kontakta Travel Research om resor till Maldiverna och Sri Lanka

© 2022 - sri lanka-portalen