Sunday, 3rd of July 2022 Contact us on - info@srilanka-portalen.se

Bygga båtar i Sri Lanka

Det finns många intressanta företag i Sri lanka som är värda att studera. Ett av företagen är Neil Marine i Negombo på Sri Lankas västkust. Neil Marine har producerat båtar över 45 år mot de tuffaste internationella kraven under ledning av ingenjören och grundaren Neil Fernado.

Neil Marine:

Neil Marine dominerar idag produktionen av fiskefartyg för regionen. Man tillverkar även lyx-yachter och fritidsbåtar för den internationella premium marknaden,  livräddningsbåtar för hårda nordsjökrav, lyxiga restaurang och husbåtar för den lokala marknaden, snabba farkoster till marinen och kustbevakningen samt diverse forskningsfartyg till fiskerinäringen. Produktionen görs i allt från ”one off” byggen till serieproduktion. Med stort tvärvetenskapligt kunnande spänner Neil Marine över stora segment och har förmågan att ta stora projekt, från ide till färdig leverans.

b6b7

Produktionen

Produktions och processtekniskt är Neil Marine välrustade.
Man är ISO 9001:2008 certifierade (DNV) och man har också godkänd status enligt prestigefyllda Lloyds
Produktionen och ingående material är garanterade för nämnda certifikat eller DNV och produktionsmiljön är kontrollerad.
Alla enheter jobbar med 5S i produktionen och ständiga förbättringar helt i linje med ett modernt producerande industriföretag. Serviceteam jobbar över alla marknader med reparationer och ombyggnader.

Neil Marin Ltd är hjärtat i  Penthouse group Ink. Penthouse group består av olika företag som på olika sätt stödjer projekten och produktionen av båtar. Från engineering och tillverkning av exempelvis inredningar , till trading och agentverksamheter för vitala komponenter som motorer (Ex Yamaha, Suzuki).
Sammansättningen av företag inom Penthouse Group gör Neil marine trygga som produktionspartner, och kompletta som leverantör.
Förutom egen stark kompetens inom konstruktion och design jobbar Neil Marine i partnerskap med internationellt kända båt designers och konstruktörer från bl.a. England och Holland.

b3b2b4b

Många skäl att bygga båt i Sri Lanka

Att lägga sin båtproduktion eller sitt båtprojekt på Sri lanka har många fördelar.
Produktionskostnaderna är låga
.
Sri Lanka har också fri skola och alla lär sig engelska vilket gör att det går att kommunicera på alla nivåer. Befolkningen är relativt sett välutbildad. Av tradition finns ett stort hantverkkunnande, speciellt i hardwood.
Klimatet är dessutom gynnsamt för båtproduktion. Landet är politiskt stabilt med låg kriminalitet och utländska initiativ och investeringar välkomnas av regeringen.

Lägger man till det stora tvärvetenskapliga ingenjörs och byggkunnandet och produktionsförmågan inom ett företag som Neil Marin (Penthouse) kan det vara värt mödan att göra en studie, vare sig man är privatperson med stora egna planer eller företag som av olika anledningar söker effektivisering i sin produktion alternativt söker närhet till nya marknader.
Regionen har en starkt växande medelklass som om några år kommer att vara en betydande marknad. Då kan det vara bra att vara positionerad på Sri Lanka som om några år med stor sannolikhet kommer att vara ett nav för regionens båtproduktion.

Neil Marine är ett företag att räkna med och som kan leverera mot högt ställda krav.

Med sitt tropiska öklimat är Sri lanka dessutom ett fantastiskt land att besöka med närhet till såväl exotisk natur och djurliv som stadens puls i Colombo. Ett land man vill återvända till, gång på gång.
” The land with opportunities like no other”

IMG_0096- NEIL MARINE IMG_0018- NEIL MARINE IMG_0012 (2)-Neil Marine IMG_0076-NEIL MARINE

För vidare information kontakta  info@srilanka-portalen.se
Märk; “Neil Marine”

© 2022 - sri lanka-portalen