Thursday, 19th of May 2022 Contact us on - info@srilanka-portalen.se

Månadens Strand…Trincomalee

Solsäkra din semester i sommar och boka nästa resa till Sri Lanka- A land like no other. Det är inte många som vet att Sri Lanka går att besöka minst lika bra på sommaren som på vintern…Men från och med april är det landets oexploaterade östkust som gäller. Vi slår därför lyfter vi fram Trincomalee, pärlan i nordöst…

Pärlan i Nordöst

Trincomalee ligger ca 6-7 timmar från huvudstaden Colombo på landets östra sida, det kan kännas lite långt att ta sig dit, men det är helt klart värt resan dit. Staden i sig har några  sevärdigheter värda att besöka, exempelvis en av världens finaste naturliga hamnar ligger mitt i Trinco, men resenärer kommer framförallt för de fina stränderna Upuvelli och Nilavilli som ligger strax utanför staden. Klimatet i Trinco är lite torrare vilket gör att landet ser helt annorlunda ut här uppe i jämförelse med resten av landet. Det är det som är så häftigt med Sri Lanka att en genomresa från norr till söder kan ge känslan av att ha besökt ett antal olika länder för att alla delar har så olika karaktär.

DSC_0734DSC_0752

Oavsett vilken strand du väljer att bo på kan du enkelt åka ut till den vackra nationalparken Pigeon Island som ligger  och flyter i det kristallklara vattnet utanför Trincomalees kust. Öns naturliga skönhet med klippor i väster tillsammans med den kritvita sanden gör stället till ett litet paradis mitt i Indiska Oceanen. Men det är inte bara stranden som gör stället värt att besöka utan livet som befinner sig under ytan. Revet utanför ön är väldigt grunt och gör detta till ett perfekt ställe för snorkling då det är ett hem för en mängd koraller och färgglada fiskar. Sätt på dig snorklingsutrustning och ge dig ut i vattnet tillsammans med sköldpaddor och reefsharks, en upplevelse du inte får missa! Förutom snorkling och dykning vid Pigeon Island kan du även åka ut på fantastisk blåvalssafari. Många reser jorden över för att få chans att se världens största däggdjur, men här i Sri Lanka bor dom året runt och du är nästan garanterad att få se en val om du väljer att åka ut på ett safari. Utöver blåvalen kan du se en mängd andra valar tillsammans med hundratals delfiner.

För den som vill ha mer än sol, bad och snorkling kan passa på att slå några slag golf på golfbanan, Eagle Golf course, som ligger i väldigt vackra omgivningar nära Trinco i anslutning till en militärkamp. Du behöver inte vara rädd att trängas med massa andra turister då lankeserna själva knappt vet om att golfbanan existerar.

DSC_0722DSC_0766

Utbudet av hotell på dessa stränder är relativt begränsat så det kan vara bra att ha en ide om vart man ska bo innan man åker dit. Vi har bra koll på hotell i anslutning till stränderna som kan vara svåra att hitta på egen hand men som är en upplevelse i sig att bo på.

Efter Trincomalee är det ett perfekt tillfälle att fortsätta längs kusten till Passikudah eller Arugambay…

För vidare info/intresse, maila info@srilanka-portalen.se
Märk ditt mail med ditt ärende.
Bifoga telefonnummer så ringer vi upp.

© 2022 - sri lanka-portalen