Thursday, 19th of May 2022 Contact us on - info@srilanka-portalen.se

Long-Stay Srilanka

Intresset för Long stay har ökat starkt de sista åren som bl.a. ett alternativ till att köpa bostad utomlands.
Intressenterna kan vara allt från nyfikna pensionärer eller personer som har möjlighet att jobba på distans med flexibla arbetsförutsättningar till par eller singlar som vill ta en paus för en stund och skaffa sig nya perspektiv. Att helt enkelt prova en ny livsstil.

En drömtillvaro för äventyrslystna Skandinaver

Travelresearch startar nu upp en “Pilot” och söker resenärer för en ny typ av ”Long-Stay”. Vi skräddarsyr en vistelse för 2-6 månader där kunden styr hur aktiv man vill vara och där självklart individens intresse står i fokus.
Vår vilja är att man ska kunna tillbringa månader med känslan av att vara ”en Local”och känna sig hemma i en annan del av världen, ta del av det genuina och kulturen, och samtidigt uppleva allt som landet har att erbjuda. Det är inte lite …landet har något för alla.

Varför Sri Lanka?

Sri Lanka är idag en av världens lugnaste platser, med låg kriminalitet och med en vänligt leende och bemötande befolkning. Det är lätt att förälska sig i landet och människorna. Det är också lätt att vara utlänning även om det inte är lätt att smälta in.
Till trots sin storlek, ca 350×180 km (i storlek med Litauen) finns en variation som är helt unik. Har man tid och med lite planering och kunskap kan det mesta upplevas. Man finner exotiska stränder, många helt oexploaterade, böljande berglandskap med naturparker, vandringsleder och vattenfall, regnskogar med djurliv som leoparder, elefanter, sällsynta fåglar mm. I havet finner man blåvalar och delfiner som man enkelt kan åka ut och titta på året runt.
Landet har en mångtusenårig kultur där också tydliga spår finns från olika koloniseringsperioder.
Men man får inte glömma att det också finns en storstad med glamour, gastronomi och puls. Det finns helt enkelt något för alla smaker. Landet har dessutom ett antal fina golfbanor.

DSC_0490weligama

 

Vår Modell:

Vår modell bygger på att man har en bas, en lägenhet alt hus nära stranden i Mount Lavinia strax utanför Colombo. Här finns ett rikt utbud av restauranter, affärer samt närheten till storstadens puls.
Man måste ha mycket god framförhållning då boenden är begränsat.

Boende/startpaket:

Vi hjälper till med ”matchmaking” för att hyra en lägenhet eller likvärdigt och andra praktiska detaljer som gör att livet blir lätt att starta upp, ett så kallat “start-up paket” med service/support osv.

Aktiviteter/Grovplanering:

Från basen gör man kortare eller längre utflykter för att få del av det bästa som landet har att erbjuda. Vi hjälper er med planeringen så att ni får uppleva allt på ett lugnt och kontrollerat sätt, i vilken naturligt era intressen är i fokus. Vi ger er förslag som ni underhand kan avropa av våra partners utifrån ert valda transportsätt, standard och önskad flexibilitet. Ni kan självklart och med viss fördel beställa ett helt arrangemang på förhand. Efter varje genomförd ”utflykt” återvänder du till din bas i Colombo.

Har man tid är det bara fantasin som sätter gränserna vad som kan göras och upplevas. Under perioden har man tillgång till ett omfattande nätverk och strukturer och i de fall man önskar personlig service, ex guider, personlig tränare, samtal och support eller annat, kan det ordnas.
Vi finns alltid tillgängliga för support.

Att bo i, och även jobba från  Sri Lanka är okomplicerat. Mycket underlättas av ett väl fungerande mobilnät och internet samt att engelska språket fungerar väldigt bra i de flesta situationer. Man kan därför ta med sig datorn och utföra arbete om man inte riktigt vågar släppa taget där hemma.

DSC_03931

Vi har av och till under 3 år bott i landet för att bygga, trimma och vidareutveckla vårt lokala nätverk och lära känna kulturen och landet i grunden. Syftet har också varit att utforska och göra aktiviteter och genuina upplevelser möjliga för våra kunder, på ett sätt som andas respekt och ansvar.
Mycket av landet är oexploaterat. Under 5 månader har vi själva tillämpat ”Long-stay” Sri Lanka, en upplevelse som i många stycken överträffar det vi tidigare gjort i livet. Med kontoret på fickan bytte vi bas från Täby i Stockholm till Sri Lanka. Den kanske största upplevelsen, till trots alla aktiviteter, var att få uppleva kulturen inifrån och alla möten med människor. Att få perspektiv. En känsla som inte riktigt kan beskrivas i ord och som inte infinner sig vid tidsbegränsade besök.

Se gärna vår familjeblogg www.Englundarna.com. Där en del av livet på De Seram Road är dokumenterat.

För vidare info/intresseanmälan, maila info@srilanka-portalen.se. Märk med ”long stay Srilanka”.
Bifoga telefonnummer så ringer vi upp.

© 2022 - sri lanka-portalen