Saturday, 13th of August 2022 Contact us on - info@srilanka-portalen.se

Konst på stranden

Sri Lanka är ett land med över 20 miljoner invånare samlade på en väldigt liten yta, alla med olika religioner och historier, men som idag lever sida vid sida i harmoni. Lankeser blir ofta kallade för ”det leende folket” på grund av deras positiva,varma framtoning och glada, vänliga ansikten. Trots mycket fattigdom och tragiska levnadsöden, mycket till följd av krig och katastrofer, känns befolkningen nöjda med sin tillvaro.  Många besitter dock talanger som man kanske inte ser direkt, men som framkommer om man skrapar lite på ytan och tar sig tid att studera individer lite närmare.

Bernad Perera

Bernad4Bernad3

Vi träffade Bernad Perera på stranden i Mount Lavinia, en mycket duktig konstnär vars konst vi verkligen fascinerades av. Bland många andra strandförsäljare du möter dagligen fastnade vi för hans kreativitet och speciella motiv som känns både äkta och skapade med mycket eftertanke. Bernad börjar varje dag med att måla mellan 06 och 11.00 och går därefter ner till stranden för att sälja sin konst till turister och lokalbefolkning. Bernad har fått fler utmärkelser och har bland annat ställt ut 10 gånger på Lionel Wendt Art Gallery i Colombo och har även lyckats sätta ett världsrekord. För 10 år sedan tillhandahöll han ett unikt rekord i att måla flest tavlor (canavasses) på kortast tid. Han målade 50 målningar i loppet av 24 timmar vilket gav honom världsrekordet. Hans konst beskrevs som unik och gav uttryck och symboliserade hans kreativitet.

”Painting is the first form of artistic expression in human society. A painting is a transfer of some materials with a brush, some thought that emerges in a human mind”

Bernad  Perera sa detta själv i en intervju. Det är intressant att vi dagligen passerar människor i vardagen utan att egentligen veta deras historia eller dolda talanger. Bernad Perera var en ”vanlig” strandförsäljare som går i värmen på stranden och  kämpar för att få ihop pengar till familjen men som besitter en beundransvärd talang och som kunde vara en framgångsrik konstnär om hans konst hamnar i rätt händer. Vi och våra vänner har stöttat hans arbete och har ett flertal fantastiska tavlor som idag pryder våra väggar hemma.Bernad6Bernad7

 

För vidare info/intresse, maila info@srilanka-portalen.se
Märk ditt mail med ditt ärende.
Bifoga telefonnummer så ringer vi upp.

© 2022 - sri lanka-portalen