Thursday, 19th of May 2022 Contact us on - info@srilanka-portalen.se

Colombo- Mer än en storstad

Sri Lankas pulserande huvudstad, Colombo, ligger precis vid havet på Sri Lankas västkust. Staden kan verka stor och lite skrämmande till en början, men vet du vart du ska gå och vad du bör uppleva är staden väldigt trevlig och har otroligt mycket charm. 

Colombos gömda pärlor…

Colombo är för många en relativt okänd stad som antingen inte besöks på grund av bristande kunskap eller som besöks i förbifarten som resenärers första eller sista stopp på resan, men man bör faktiskt ge Colombo en chans. Vet du vart du bara vart ska leta kan du hitta pärlor svåra att hitta någon annan stans, och med den häftiga blandningen av strand, storstadsliv, coola barer, restauranger, pulserande nattliv och leende människor gör det Colombo till en unik modern stad som helt klart är värt ett besök.

Staden är inte uppbyggd med ett centrum eller speciella ”gå distrikt” där man enkelt kan gå från ställe till ställe, utan man måste själv veta i vilka områden man kan hitta exempelvis bra shopping eller heta inneställen. Under det senaste året har ett flertal restauranger och barer öppnat upp på olika ställen i staden med olika teman och karaktär. Det känns som att det finns en speciell tanke bakom varje nyöppnat ställe och bar- och restaurangägare börjar antagligen känna konkurrensen då staden utvecklas i en rasande fart. Stora hotellkedjor som Grand Hyatt och Shangri-La slår exempelvis upp sina portar inom kort.

colombo-från havetDSC_0491 (1)DSC_1688DSC_0691

Vi hade turen att få träffa Journalisten Elisabet Axås, som skriver för Allt om Resor i Expressen, för en rundtur i Colombo där vi visade henne våra favoritställen och det som vi tycker gör Colombo så speciellt.  Mötet med Elisabeth resulterade i en artikel som på ett väldigt bra sätt beskriver Colombo som modern stad samt vilka ställen man bör besöka om man har några dagar i huvudstaden.

Läs artikeln här

För vidare info/intresse, maila info@srilanka-portalen.se
Märk ditt mail med ditt ärende.
Bifoga telefonnummer så ringer vi upp.

© 2022 - sri lanka-portalen